Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Terra Sanguina 2018

Terra Sanguina 2018

998,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor.
Tre skilda druvsorter, alla odlade i Brescous rödaktiga, järnrika kalkjordar. Vinet har en rubinröd färg. Doften är komplex med inslag av björnbär, blåbär, moreller och vanilj. Ett fylligt vin med mycket frukt och tanniner i avslutet. Serveras med fördel till småvilt, såsom rådjur, fasan och vildand. Vinet är också ett utmärkt val till buffé. Serveringstemperatur: 16-18°C Vinifiering: Uttag 30-50 hl/ha beroende av druvsort. Avstjälkning och krossning följs av maceration under temperaturkontroll ca 1 vecka. Vinet genomgår alkoholjäsning och lagras därefter i 6-12 månader pâ 500-liters ekfat. Jordmån: Sandig, grusig och lerig kalk. Lagringstid: Öppnas 2019-2024.
 

Slut i lager

Artikelnr: DDB04-18 Kategorier: , , , Tagg:
000

Vinifiering:

Mer information

Alkoholhalt

13,5%

Druva

, ,

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

1,4 g/l

Vintyp

,

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK LANGUEDOC, DOMAINE DE BRESCOU

PRODUCENT:
Domaine de Brescou

Domaine de Brescou’s historia går tillbaka till 1300-talet, då den adliga familjen de Crozals överhuvud var seigneur, i Alignan. Det är dokumenterat att familjen ”De Crozals-Brescou”, har odlat vin på Brescou sedan 1600-talet. Omkring år 1750 bestod Domaine de Brescou av 60 ha varav hälften var vinodling. Hundra år senare var Domaine de Brescou en av största gårdarna med 250 ha vinodling. Brescou’s storhetstid inföll under 1800-talets andra hälft då större delen av fransk vinodling försvann pga. vinlusens härjningar medan Brescou inte blev så hårt drabbat. Brescou blev då en av huvudleverantörerna av nattvardsvin i hela Frankrike.
Brescou arbetar sedan en tid konsekvent med att ha så låga svavelhalter som möjligt i sina viner. Europanormen för andelen svavel är för rött vin 150 mg/l (vitt 200 mg/l). För att klassas som biologiska viner ligger nivån för rött vin på 120 mg/l (vitt 170 mg/l). Brescous genomsnitt ligger så lågt som 70 mg/l. Fortsättningsvis kommer svavelhalten att anges på etiketten för samtliga Brescous viner. Brescou är pionjär genom att vara den första gård som genomför detta..

.

LAND / OMRÅDE:
Frankrike/ Brescou, Languedoc

Gårdens samarbete med Lars Torstensson började för drygt tre år sedan. Lars Torstenson var tidigare VD på vingården Rabiega i Provence som då ägdes av Vin & Sprit Group’s (Absolut Vodka) . Han har blivit utnämnd till ”Winemaker of the Year” av Gourmet och ”Le vigneron de l’Année” av Gault Millaut, han har tagit emot ” The Golden Glass” och många andra fina utmärkelser. Samtidigt har han tillverkat medalj-vinnande viner och högt rankade premiumviner. Dessa viner har de senaste tio åren mottagit tillsammans 200 medaljer.
Små skördeuttag dvs. ca 35-50 hl/ha och en druvhantering som främjar kvalitén. Vinifieringen sker med en modern utrustning. Vi engagerar de bästa vinmakarna för att vidare utveckla vårt kunnande och naturligtvis vår slutprodukt. Vidareförädling i flaska, ståltank eller på ekfat. Vi använder 500 liters ekfat som ersätts efter fyra år.