Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Terre di Matraia Bianco 2019

Terre di Matraia Bianco 2019

1698kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Exceptionellt vin, som tyvärr produceras i allt för liten upplaga. Ljust gul färg med grönstick. Doft av honungsmelon, gula äpplen, citrus samt inslag av vanilj. Ett friskt vin med välbalanserad syra och lång eftersmak. Servera vinet till rätter av fet fisk eller fågel, även ett bra alternativ vid buffé.
KARAKTÄR

60
10
70
 Fyllighet Sötma Fruktsyra

PASSAR TILL

Fisk Buffé Fågel

I lager

Artikelnr: cov01-19 Kategorier: , , , , Tagg:
000
Serveringstemperatur: 10-12°

Vinifiering: Chardonnay fermenteras på ek vid hög temperatur, övriga druvor på ståltank. Efter fermentation tappas vinet på ståltank där där det mognar i 6 månader tills det är färdigt för buteljering.

Jordmån: Kalk- och skifferhaltigt grus och lera.

Lagring: Öppnas 2020-2023

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

, , ,

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

2 g/l

Vintyp

,

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK COLLEVERDE

PRODUCENT: Colleverde

Den Italienska vingården Colleverde härstammar från 1600-talet och ligger i närheten av staden Lucca i norra Toscana. Vingården drivs sedan 1989 av paret, Francesca Pardini och Piero Tartagni och tillhör appellationen ’Colline Lucchesi’. Det är en modern vingård med stort fokus på ekologisk odling och produktion. Områdets speciella mikroklimat samt de involverades stora passion att sköta om sina vinrankor resulterar i de de unika viner Colleverde idag framställer!

LAND / OMRÅDE: Italien / Colline Lucchesi, Toscana

Toscana är kanske Italiens i särklass mest omskrivna och även mest besökta vinregion. Området domineras av rödvinsproduktion, främst på druvan Sangiovese, ibland uppblandade med de områdestypiska Canaiolo eller Ciliegiolo. Vitvinsproduktion förekommer självfallet, då på druvorna Trebbiano, Vernaccia och Malvasia. Regionen har på senare år blivit mer öppen för förnyelse och att bryta mot de strikta DOC/DOCG-regler som förespråkar användning av vissa druvsorter. Genom att produktionen utökats till viner på Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah och Chardonnay har Toscanas spektra breddats utan att kvaliteten för den delen gått förlorad. Colline Lucchesi är ett DOC i Toscanas nordvästra delar.