Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Terre di Matraja Rosso 2019

Terre di Matraja Rosso 2019

1698kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Lika bra till italiensk husman som till svensk. Tomatsås eller kåldolmar, detta vin fixar allt.  Rött med dragning åt lila. Medelstor doft med inslag av körsbär, plommon, björnbär, kakao och läder. Ett fruktigt vin med mycket välbalanserad fruktsyra och viss strävhet. Ett utmärkt vardagsvin till pasta, hemgjord pizza eller enklare rätter av nöt, kyckling eller fläsk.
KARAKTÄR

60
50
60
 Fyllighet Strävhet Fruktsyra

PASSAR TILL

Nöt Gris Buffé Fågel

I lager

Artikelnr: cov04-19 Kategorier: , , , , Tagg:
000

Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering: Fermentation sker vid hög temperatur med 7-9 dagars maceration. Vinet ligger därefter på 25hl. ekfat under 6-8 månader. Detta följs av slutmognad på flaska under minst 5 månader.

Jordmån: Kalk- och skifferhaltigt grus och lera.

Lagring: Öppnas 2020-2024.

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

, ,

Klassificering

Land

Passar till

, , ,

Producent

Restsocker

1 g/l

Vintyp

,

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK COLLEVERDE

PRODUCENT: Colleverde

Den Italienska vingården Colleverde härstammar från 1600-talet och ligger i närheten av staden Lucca i norra Toscana. Vingården drivs sedan 1989 av paret, Francesca Pardini och Piero Tartagni och tillhör appellationen ’Colline Lucchesi’. Det är en modern vingård med stort fokus på ekologisk odling och produktion. Områdets speciella mikroklimat samt de involverades stora passion att sköta om sina vinrankor resulterar i de unika viner Colleverde idag framställer.

This is a text block. Click the edit button to change this text.

LAND / OMRÅDE: Italien / Colline Lucchesi, Toscana

Toscana är kanske Italiens i särklass mest omskrivna och även mest besökta vinregion. Området domineras av rödvinsproduktion, främst på druvan Sangiovese, ibland uppblandade med de områdestypiska Canaiolo eller Ciliegiolo. Vitvinsproduktion förekommer självfallet, då på druvorna Trebbiano, Vernaccia och Malvasia. Regionen har på senare år blivit mer öppen för förnyelse och att bryta mot de strikta DOC/DOCG-regler som förespråkar användning av vissa druvsorter. Genom att produktionen utökats till viner på Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah och Chardonnay har Toscanas spektra breddats utan att kvaliteten för den delen gått förlorad. Colline Lucchesi är ett DOC i Toscanas nordvästra delar.