Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Terreno Blandlåda Classico

Terreno Blandlåda Classico

1698kr/låda


Om detta vinpaket:

Här är vinpaketet som hjälper till både under middagen och till efterrätten. Detta vinpaket består av tre olika viner från Chianti Classico, hjärtat av Toscana. Två röda viner och ett dessertvin. Här får ni två röda kryddiga viner med rejäl fruktsyra och välbalanserade tanniner. Servera till rätter av nöt och lamm, gärna ihop med salvia, rosmarin och vitlök. Dessertvinet, Vin Santo är ett sött vitt vin med välbalanserad fruktsyra och viss kryddighet i avslutet. Servera till mandelskorpor eller en vällagrad ost.

Kort om vinerna:


Chianti Classico DOCG Ett kryddigt vin med rejäl fruktsyra och välbalanserade tanniner. Chianti Classico Riserva DOCG Ett komplext och mycket välbalanserat vin med lång eftersmak. Vin Santo DOC Ett sött vin med välbalanserad fruktsyra och viss kryddighet i avslutet.

Slut i lager

000

2 st Vin Santo, ett heligt vin med rötter i renässansen, dessertvin på torkade druvor

Bärnstensfärgat. Nyanserad doft med inslag av torkade aprikoser, gula russin, kanderad apelsin, honung och rostade nötter. Ett sött vin med välbalanserad fruktsyra och viss kryddighet i avslutet.

Servera till mandelskorpor eller en vällagrad ost.

2 st Chianti Classico Riserva, en liten peng för ett stort vin. Avnjutes till en bättre bit kött

Djup, rubinröd färg. Stor, nyanserad doft med inslag av bigarråer, mörka bär, kakao, läder, salvia och ek. Ett komplext och mycket välbalanserat vin med lång eftersmak.

Servera till rätter av nöt och lamm, gärna ihop med salvia, rosmarin och vitlök.

2st Chianti Classico, klassisk så det förslår, fantastisk syra, en Chianti Classico av högsta kvalitet

Djup, rubinröd färg med dragning åt lila. Urtypisk doft av körsbär, skogsbär, salvia, svart teoch viss fatkaraktär. Ett kryddigt vin med rejäl fruktsyra och välbalanserade tanniner.

Servera till rätter av nöt och lamm, gärna ihop med salvia, rosmarin och vitlök.

Mer information

Druva

, , ,

Land

Passar till

, , ,

Producent

Vintyp

, ,

Område

UPPTÄCK TERRENO

PRODUCENT:

Terreno

I hjärtat av Toscana ligger vingården Terreno, ett stenkast från byn Greve in Chianti, mitt i Chianti Classico-distriktet.

Terreno producerar både rött och vitt vin, baserade på druvsorterna Sangiovese, Canaiolo Nero, Merlot, Cabernet Sauvignon,Trebbiano och Malvasia. Vissa viner är traditionella, som Chianti Classico, andra mer experimentella, som den limiterade produktionen av Pinot Nero. Totala årproduktionen ligger kring 120 000 flaskor.

Terrenos ägor på 150 hektar är representativt för Toscanas växtliv bestående av vinfält, olivlundar och skogar av ek och kastanj. Arkeologiska utgrävningar på gården visar att här odlades vin och oliver redan 46 e.Kr.

LAND / OMRÅDE:

Italien / Chianti Classico, Toscana

Området Chianti Classico ligger i hjärtat av Toscana, ca 25 kilometer söder om Florens. Vinerna som produceras här är främst gjorda på druvan Sangiovese, ofta uppblandat med en mindre del Canaiolo eller Colorino.

Chianti Classico är ett av Italiens DOCG-områden, detta innebär strikta regler för hur vinet ska tillverkas.

Vad som går att förvänta sig är ett vin av högsta kvalitet och med riktig områdestypicitet.