Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Tibouren Prestige Caroline rosé AOC 2016

Tibouren Prestige Caroline rosé AOC 2016

1998kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Ekfatslagrad rosé när den är som bäst, fyllig, elegant och generös. Ljust laxrosa. Stor, aromatisk doft med inslag av apelsin, kryddor, kola och vanilj. Fyllig och stram, mycket aromatisk och lång eftersmak. Servera till skaldjur, fisk eller lättare kötträtter.
KARAKTÄR

70
10
70
FyllighetSötmaFruktsyra

PASSAR TILL

Fisk Skaldjur

Slut i lager

Artikelnr: cib05-16 Kategorier: , , , Tagg:
000
Serveringstemperatur: 10-12°C

Vinifiering: Manuell skörd följs av maceration och varsam pressning. Fermentation och därefter lagring på 300 liters nya ekfat.

Jordmån: Skiffer.

Lagring: Öppnas 2018-2023.

Mer information

Alkoholhalt

12,5%

Druva

,

Klassificering

Land

Passar till

,

Producent

Restsocker

2-3 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK CLOS CIBONNE

PRODUCENT:
Clos Cibonne

Domaine Clos Cibonne är en liten, familjeägd vingård strax utanför Le Pradet i Provence. Femton hektar av skiffer och kvarts är grunden för de 20-60 år gamla vinstockarna, de flesta av sorten Tibouren. Huvudbyggnaden uppfördes för nästan 250 år sedan medan vinproduktion endast pågått det senaste seklet, idag i regi av Brigitte och Claude Deforges. Familjen Deforges fokuserar på framställning av roséviner vilket står för 75 % av den totala produktionen

.

LAND / OMRÅDE:
Frankrike/ Provence

Provence är hemvisten för de främsta rosévinerna. Området som sträcker sig mellan Arles i väst och Nice i öst är känt för sina bleka, strama och eleganta viner. I Provence trängs vinodlingarna med garrigue, en låg buskvegetation bestående av lavendel, rosmarin och salvia, något som också sägs ge smak åt vinerna. Om det stämmer eller ej låter vi vara osagt, men att roséerna går fantastisk ihop med traktens fiskgrytor och örtkryddade köttbitar kan vi skriva under på.