Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Tibouren Tradition rosé AOC 2016

Tibouren Tradition rosé AOC 2016

1194kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 1194/ låda, 199kr/ flaska

Lika bra kompis med lammgrytan som med räkorna.

Ljust laxrosa. Doft av persika, citrus, örter och mineral. Fyllig och stram med viss kryddighet och lång eftersmak.

Passar mycket bra till en kryddstark lammgryta, skaldjur eller fisk.

KARAKTÄR

70
10
70
FyllighetSötmaFruktsyra


PASSAR TILL


Fisk

Skaldjur

Lamm

I lager

000
Serveringstemperatur: 10-12°C

Vinifiering: Manuell skörd följs av 18 h. maceration och varsam pressning. Fermentation på ståltank, sedan följer 12-18 månaders lagring på 100 år gamla ekfat.

Jordmån: Skiffer.

Lagring: Öppnas 2018-2019.

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

,

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK CLOS CIBONNE

PRODUCENT:
Clos Cibonne

Domaine Clos Cibonne är en liten, familjeägd vingård strax utanför Le Pradet i Provence. Femton hektar av skiffer och kvarts är grunden för de 20-60 år gamla vinstockarna, de flesta av sorten Tibouren. Huvudbyggnaden uppfördes för nästan 250 år sedan medan vinproduktion endast pågått det senaste seklet, idag i regi av Brigitte och Claude Deforges. Familjen Deforges fokuserar på framställning av roséviner vilket står för 75 % av den totala produktionen

.

LAND / OMRÅDE:
Frankrike/ Provence

Provence är hemvisten för de främsta rosévinerna. Området som sträcker sig mellan Arles i väst och Nice i öst är känt för sina bleka, strama och eleganta viner. I Provence trängs vinodlingarna med garrigue, en låg buskvegetation bestående av lavendel, rosmarin och salvia, något som också sägs ge smak åt vinerna. Om det stämmer eller ej låter vi vara osagt, men att roséerna går fantastisk ihop med traktens fiskgrytor och örtkryddade köttbitar kan vi skriva under på.