Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Vacqueyras AOC 2017

Vacqueyras AOC 2017

1339kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 1194/ låda,199kr/ flaska
Kraft och kryddighet från Frankrikes kanske mest svårstavade region. Granatfärgat. Kryddig doft med inslag av peppar, nejlika, örter, plommon, vinbär och röda körsbär. Hög fruktsyra och bra struktur på tanninerna. Servera till vällagade rätter av vilt, nöt eller lamm.
KARAKTÄR

80
70
80
 Fyllighet Strävhet Fruktsyra

PASSAR TILL

Lamm Vilt Nöt

Slut i lager

Artikelnr: pal02-17 Kategorier: , , ,
000
Serveringstemperatur: 16-17°

Vinifiering: Manuell skörd och selektion. Druvorna genomgår 30 dagars maceration. Alkoholjäsning följs av 12 månaders lagring på barrique.

Jordmån: Lerig och grusig kalksten.

Lagring: Öppnas 2018-2023

Mer information

Alkoholhalt

14%

Druva

, ,

Klassificering

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

0,5 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK DOMAINE PALON

PRODUCENT: Domaine Palon

En passion till vinrankan och vinet nedärvd över fyra generationer. Redan på 30-talet odlade familjen Palon vin i Gigondas. Precis som för flertalet andra små odlare ledde efterkrigstiden till svårigheter att själva försörja sig och vinodlandet blev en kooperativ rörelse. Familjen var under många år delaktiga i denna verksamhet, så till den grad att Gigondas kooperativ under dryga 50 år leddes av först Leopold, följt av hans son Jean Palon. Idag är Sébastien Palon, fjärde generationens vinodlare, stolt ägare till den egna vingården Domain Palon. ”Den passion jag känner flyter i såväl mina ådror som i vinet jag producerar”. .

LAND / OMRÅDE: Frankrike/ Domaine Palon, Rhônedalen

Rhône är ett av södra Frankrikes största vinodlingsområden med flertalet appellationer av högsta klass. Domaine Palon ligger i AOC Gigondas vid foten av Dentelles de Montmirail, en dramatiskt formad bergskedja bestående av kalksten. Gårdens odlingar är utspridda i tre olika appellationer, alla med AOC-status, och är fördelade på 7 hektar i Gigondas, 5 hektar i Vacqueyras samt 2 i Côtes du Rhône. All odling och kultivering sker med stor respekt för miljön. Vinrankorna med en respektingivande ålder om 50 år hanteras varsamt och all skörd sker förstås manuellt.