Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Valpolicella Blandlåda Classico

Valpolicella Blandlåda Classico

1998kr/låda


Om detta vinpaket:

Detta vinpaket innehåller fyra olika viner ifrån Italiens Valpolicella Classico som är Italiens andra största DOC område. Det området främst gjort sig känt för är varumärkena Ripasso och Amarone som detta paket innehåller tillsammans med Valpolicella Classico och dessertvinet Recioto Classico. Här är vinpaketet som bjuder både gott rödvin till middagen, efterrätten och ostbrickan. Utmärkta viner till rätter på vilt, lamm och nöt. Även ett utmärkt komplement till charkuterier och mogna ostar.

Kort om vinerna:


Ripasso Superiore DOC Ett fylligt, välbalanserat vin med mjuk och kryddig eftersmak. Amarone della Valpolicella Classico Ett vin med stor kropp och en lång, nyanserad eftersmak. Recioto Classico DOC (37,5 cl)  Ett utmärkt dessertvin till ost med mycket sälta t.ex. parmesan eller efterrätter gjorda på mörk choklad. Valpolicella Classico DOC Ett fylligt, mjukt vin med välbalanserad fruktsyra och en för området typisk mandelton i eftersmaken.

I lager

000

2 st Amarone.

Vinet har en djup rubinröd färg och en stor, syltig doft med inslag av vanilj, tobak, kaffe och choklad. Ett vin med stor kropp och en lång, nyanserad eftersmak. Vinet bör luftas minst 2 timmar på karaff.

Passar utmärkt till grytor på vilt eller nöt, gärna med lite hetta i. Ett väldigt bra alternativ till vällagrade ostar med mycket sälta.

2st Ripasso

Intensiv rubinröd färg. Vinet har en doft av körsbär, mogna plommon, läder och kakao. Ett fylligt, välbalanserat vin med mjuk och lång eftersmak.

Ett utmärkt komplement till charkuterier och mogna ostar. Fungerar också mycket bra till rätter på vilt, lamm och nöt.

1st Recioto (37,5 cl)

Tät röd-lila färg. Vinet har en syltig doft av katrinplommon, russin, choklad och viss kryddighet. Smaken är fyllig och söt med en välbalanserad fruktsyra och framträdande tanniner.

Ett utmärkt dessertvin till ost med mycket sälta t.ex. parmesan eller efterrätter gjorda på mörk choklad.

1st Valpolicella Classico

Rubinröd färg. Stor doft av körsbär, lakrits, viol och peppar. Ett fylligt, mjukt vin med välbalanserad fruktsyra och en för området typisk mandelton i eftersmaken.

Serveras med fördel till diverse rätter av vilt, nöt och lamm men är också ett utmärkt komplement till mogna ostar.

Mer information

Druva

, , , ,

Land

Passar till

, , , ,

Producent

Vintyp

,

Område

UPPTÄCK: FRATELLI VOGADORI

PRODUCENT:

Fratelli Vogadori

De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer. De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone och Recioto även Valpolicella Classico och Ripasso.

LAND / OMRÅDE:

Italien / Valpolicella Classico

Området Valpolicella ligger i norra Italien mellan Gardasjön och Verona. Vinerna som produceras här är ofta generöst fruktiga med mer eller mindre fyllighet. Det området främst gjort sig känt för är varumärkena Ripasso och Amarone men här produceras också vitt, rosé och bubbel. Valpolicella är Italiens andra största DOC-område, endast Chianti har fler producenter som faller under denna kategori.