Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Valpolicella Blandlåda Elegant

Valpolicella Blandlåda Elegant

1249kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.

Om detta vinpaket:

1 st Valpolicello Classico 
Rubinröd färg. Stor doft av körsbär, lakrits, viol och peppar. Ett fylligt, mjukt vin med välbalanserad fruktsyra och en för området typisk mandelton i eftersmaken. Gjort på druvorna Corvina, Corvinone, Negrar, Oseleta, Rondinella. Öppnas mellan 2020-2023 och serveras mellan 16-18 grader. Alkoholhalt 13%.

1 st Garganega dei Leoni 2018
Ljusgul färg. Stor doft med inslag av citrus, mogna äpplen, örter och viss rökighet. Elegant och välbalanserat med lång, kryddig eftersmak. Utmärkt till fisksoppa, även ett bra apertifvin.

1 st Ripasso Superiore DOC 2014
Mjukt, eldigt, stor kropp och rejäl ryggrad. Ett gott sällskap är allt som krävs. Intensiv rubinröd färg. Vinet har en doft av körsbär, mogna plommon, läder och kakao. Ett fylligt, välbalanserat vin med mjuk och kryddig eftersmak.Ett utmärkt komplement till charkuterier och mogna ostar. Fungerar också mycket bra till rätter på vilt, lamm och nöt.

2 st Vogadori Spumante Brut
Halmgul färg. Fruktig doft av citrus, ananas och rostat bröd. Ett friskt vin med härliga bubblor. Gjord på druvan Garganega.
Öppnas mellan 2020-2022 och serveras i 12-14 grader. Alkoholhalt 12,5%

1 st Corvina Veronese Appasimento

Rubinröd färg. Vinet har en doft av körsbär och mogna plommon. Ett fylligt, välbalanserat vin med mjuk och kryddig eftersmak.
Gjord på druvan Corvina. Öppnas mellan 2020-2023 och serveras mellan 16-18 grader. Alkoholhalt 14%

KARAKTÄR

80
80
80
 Fyllighet Strävhet Fruktsyra

PASSAR TILL

not_2 Nötlamm Lammvilt Viltost Ost

Endast 1 kvar i lager

Artikelnr: VOGBL11 Kategorier: , , , Tagg:
000
Serveringstemperatur: 18-20° för rött, 10-12° för vitt.

Vinifiering: Skördeuttag 2 kg per vinstock, druvorna torkas under 4 månader före press. Fermentation sker under kontrollerad temperatur (24 ° C), i ståltank under 12 dagar. Vinet lagras därefter på nya ekfat i 30 månader innan det buteljeras. Slutlig lagring 6 månader på flaska.

Jordmån: Kalkhaltig silt/lera

Mer information

Alkoholhalt

15%

Druva

, , , ,

Klassificering

Land

Passar till

, , ,

Producent

Restsocker

8 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK FRATELLI VOGADORI

PRODUCENT:
Fratelli Vogadori

De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer.

De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone Classico och Recioto Classico även Valpolicella Classico och Ripasso Classico.

LAND / OMRÅDE:
Italien / Valpolicella

Valpolicellas stora viner är den torra Amarone och den söta Recioto. Viner som idag är närmast kultförklarade. Tillverkningen av vinet är mycket arbetskrävande och speciell. Druvorna (i första hand Corvina) plockas tidigt och läggs sedan ut klase för klase på mattor för att torka i ungefär 100 dagar.

Torkningsprocessen (druvorna tappar 30-40% i vikt) koncentrerar sockret, syrorna och smakerna och de resulterande vinerna blir rika, intensiva och ganska alkoholstarka. Men vilken smak!! Recioto vinet får sin sötma av att de torkade druvorna inte får jäsa fullt ut.