Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Valpolicella Blandlåda Exklusiv

Valpolicella Blandlåda Exklusiv

2399kr/låda


Om detta vinpaket:

Detta vinpaket innehåller tre olika viner ifrån Italiens Valpolicella Classico som är Italiens andra största DOC område.

Det området främst gjort sig känt för är varumärkena Ripasso och Amarone som detta paket innehåller tillsammans med Valpolicella Classico.

Här är vinpaketet som bjuder både gott rödvin till middagen och ostbrickan.

Utmärkta viner till rätter på vilt, lamm och nöt. Även ett utmärkt komplement till charkuterier och mogna ostar.

Kort om vinerna:

Amarone della Valpolicella Classico

Ett vin med stor kropp och en lång, nyanserad eftersmak.

Amarone Forlago
Amarone Forlago görs bara de år när förutsättnigarna har varit de allra bästa

Raffaello
Producerat som en Amarone – men lagrat på fat av körsbärsträ.

Rita
Dessertvinproducerat som en Amarone – men av vita druvor

Endast 2 kvar i lager

000

2 st Amarone

Vinet har en djup rubinröd färg och en stor, syltig doft med inslag av vanilj, tobak, kaffe och choklad. Ett vin med stor kropp och en lång, nyanserad eftersmak. Vinet bör luftas minst 2 timmar på karaff.

Passar utmärkt till grytor på vilt eller nöt, gärna med lite hetta i. Ett väldigt bra alternativ till vällagrade ostar med mycket sälta.

Ett utmärkt komplement till charkuterier och mogna ostar. Fungerar också mycket bra till rätter på vilt, lamm och nöt.

1st Rafaello

Djup, rubinröd färg. Doften är stor, med inslag av körsbär, tobak, torkade blommor och choklad. Ett vin med stor kropp och en lång, nyanserad eftersmak. Vinet bör luftas minst 1 timme på karaff.

Passar utmärkt till kalv eller nöt. Ett väldigt bra alternativ till vällagrade ostar med mycket sälta.

2st Forlago

Amarone Forlago görs bara de år när förutsättnigarna har varit de allra bästa så att man får toppkvalité på druvorna. Druvorna torkar längre jämför med med en vanliga Amarone och vinet lagras ännu längre på fat.

Vinet har en djup rubinröd färg och en stor, syltig doft med inslag av körsbär, vanilj, tobak, kaffe och choklad. Ett vin med stor kropp och en lång, nyanserad eftersmak.

Amarone Forlago är vad italienarna kallar ett ”meditationsvin”, det vill säga ett vin som inte kräver någon mat utan passar utmärkt när man bara vill njuta av ett riktigt gott glas vin.

1st Rita

Denna vita söta amarone har en nyanserad smak med mycket fruktighet från bland annat äpple och banan. Ett elegant och välbalanserat vin med en mjuk syra. Ett måste för alla Amarone och Recioto älskare!

Mer information

Druva

, , , ,

Land

Passar till

, , ,

Producent

Vintyp

,

UPPTÄCK: FRATELLI VOGADORI

PRODUCENT:

Fratelli Vogadori

De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer. De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone och Recioto även Valpolicella Classico och Ripasso.

LAND / OMRÅDE:

Italien / Valpolicella Classico

Området Valpolicella ligger i norra Italien mellan Gardasjön och Verona. Vinerna som produceras här är ofta generöst fruktiga med mer eller mindre fyllighet. Det området främst gjort sig känt för är varumärkena Ripasso och Amarone men här produceras också vitt, rosé och bubbel. Valpolicella är Italiens andra största DOC-område, endast Chianti har fler producenter som faller under denna kategori.