Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Valpolicella Blandlåda Piccolo

Valpolicella Blandlåda Piccolo

1398,00kr


Om detta vinpaket:

Detta vinpaket innehåller tre olika viner ifrån Italiens Valpolicella Classico som är Italiens andra största DOC område. Här är vinpaketet som bjuder både på gott rödvin till middagen samt ett dessertvin av fin kvalitet. Utmärkta viner till rätter på vilt, lamm och nöt. Även ett utmärkt komplement till charkuterier och mogna ostar.

Kort om vinerna:


Ripasso Superiore DOC Ett fylligt, välbalanserat vin med mjuk och kryddig eftersmak. Recioto Classico DOC (37,5 cl) Ett utmärkt dessertvin till ost med mycket sälta t.ex. parmesan eller efterrätter gjorda på mörk choklad. Valpolicella Classico DOC Ett fylligt, mjukt vin med välbalanserad fruktsyra och en för området typisk mandelton i eftersmaken.

Endast 1 kvar i lager

000

2st Ripasso Superiore

Intensiv rubinröd färg. Vinet har en doft av körsbär, mogna plommon, läder och kakao. Ett fylligt, välbalanserat vin med mjuk och lång eftersmak.

Ett utmärkt komplement till charkuterier och mogna ostar. Fungerar också mycket bra till rätter på vilt, lamm och nöt.

1st Recioto (37,5 cl)

Tät röd-lila färg. Vinet har en syltig doft av katrinplommon, russin, choklad och viss kryddighet. Smaken är fyllig och söt med en välbalanserad fruktsyra och framträdande tanniner.

Ett utmärkt dessertvin till ost med mycket sälta t.ex. parmesan eller efterrätter gjorda på mörk choklad.

3st Valpolicella Classico

Rubinröd färg. Stor doft av körsbär, lakrits, viol och peppar. Ett fylligt, mjukt vin med välbalanserad fruktsyra och en för området typisk mandelton i eftersmaken.

Serveras med fördel till diverse rätter av vilt, nöt och lamm men är också ett utmärkt komplement till mogna ostar.

Mer information

Druva

, , , ,

Land

Passar till

, , , ,

Producent

Vintyp

, ,

Område

UPPTÄCK: FRATELLI VOGADORI

PRODUCENT:

Fratelli Vogadori

De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer. De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone och Recioto även Valpolicella Classico och Ripasso.

LAND / OMRÅDE:

Italien / Valpolicella Classico

Området Valpolicella ligger i norra Italien mellan Gardasjön och Verona. Vinerna som produceras här är ofta generöst fruktiga med mer eller mindre fyllighet. Det området främst gjort sig känt för är varumärkena Ripasso och Amarone men här produceras också vitt, rosé och bubbel. Valpolicella är Italiens andra största DOC-område, endast Chianti har fler producenter som faller under denna kategori.