Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Valpolicella Blandlåda Rött och Mousserande

Valpolicella Blandlåda Rött och Mousserande

1298kr/låda


Om detta vinpaket:

Detta vinpaket innehåller tre olika viner ifrån Italiens Valpolicella Classico som är Italiens andra största DOC område. Det området främst gjort sig känt för är varumärkena Ripasso och Amarone som detta paket innehåller tillsammans med Valpolicella Classico. Här är vinpaketet som bjuder både gott rödvin och mousserande vin till middagen och ostbrickan. Utmärkta viner till rätter på fläsk, nöt och fågel. Även ett utmärkt komplement till charkuterier och mogna ostar.

Kort om vinerna:


Corvina Appasimento Fylligt och mjukt på druvan Corvina Valpolicella Classico DOC Ett fruktigt och  mjukt vin med välbalanserad fruktsyra och en för området typisk mandelton i eftersmaken. Brut Spumante Fruktigt och fräscht med härliga bubblor.

Endast 1 kvar i lager

000

2st Brut Spumante
Halmgul färg. Fruktig doft avcitrus, ananas och rostat bröd. Ett friskt vin med härliga bubblor.
Perfekt apertifvin.

2st Corvina Appasimento
Rubinröd färg. Vinet har en doft av körsbär och mogna plommon. Ett fylligt, välbalanserat vin med mjuk
och kryddig eftersmak.
Servera till rätter av fläsk eller nöt. Även ett utmärkt sällskapsvin

2st Valpolicella Classico
Rubinröd färg. Stor doft av körsbär, lakrits, viol och peppar. Ett fruktigt och mjukt vin med välbalanserad fruktsyra och en för området typisk mandelton i eftersmaken.
Serveras med pizza pasta eller kallskuret.

Mer information

Druva

, , , ,

Land

Passar till

, , ,

Producent

Vintyp

,

Område

UPPTÄCK: FRATELLI VOGADORI

PRODUCENT:

Fratelli Vogadori

De bästa vingårdarna i Valpolicella ligger på kullarna norr om Verona i Classico- och Valpantenaområdet. Classicoområdet består av tre huvuddalar varav en är Negrar. I just Negrar ligger Fratelli Vogadori med sina fält belägna på tre olika höjdnivåer. De tre bröderna Alberto, Gaetano och Emanuele arbetar tillsammans med sin far i tredje generationen. Gården producerar förutom det välkända Amarone och Recioto även Valpolicella Classico och Ripasso.

LAND / OMRÅDE:

Italien / Valpolicella Classico

Området Valpolicella ligger i norra Italien mellan Gardasjön och Verona. Vinerna som produceras här är ofta generöst fruktiga med mer eller mindre fyllighet. Det området främst gjort sig känt för är varumärkena Ripasso och Amarone men här produceras också vitt, rosé och bubbel. Valpolicella är Italiens andra största DOC-område, endast Chianti har fler producenter som faller under denna kategori.