Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Varius IGT Salento 2016

Varius IGT Salento 2016

990kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 990/ låda, 165kr/ flaska

Mjukt och fruktigt av Negroamaro och Susumaniello.

Rubinröd färgmed violetta toner.Komplex doft och smak av svarta vinbär, katrinplommon, bigaråer och viss mineralitet. Fräscht och lättdrucket med mjuka tanniner.

Serveras till lättare kötträtter.

Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering: Skörd i slutet av september följs av 6 dagars maceration. Jäsning och malolaktisk fermentation sker vid 22 grader på ståltank. Lagras på ståltank till det är dags för buteljering

Jordmån: Sandig lera

Lagring: Öppnas 2018-2021.

KARAKTÄR

60
50
50
FyllighetSträvhetFruktsyra


PASSAR TILL

Nöt

Lamm

Ost

I lager

Artikelnr: can13-16 Kategorier: , , , ,
000
Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering: Skörd i slutet av september följs av 15 dagars maceration. Jäsning och malolaktisk fermentation sker vid 26 grader på ståltank följt av 12 månader på barrique.

Jordmån: Sandig lera

Lagring: Öppnas 2017-2025.

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

,

Land

Passar till

, , ,

Producent

Restsocker

3 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

PRODUCENT:
Cantele

Under efterkrigstiden tömdes nästan södra Italien på folk, alla sökte sig norr ut i jakten på arbete. Gianni Cantele och hans fru, Teresa Manara, däremot förälskade sig i området kring Lecce om gjorde precis tvärt om. De tog sitt pick och pack och flyttade hela familjen till området. Till en början tillverkades bulkvin som såldes till norra Italien, först 1979 producerades det första vinet under familjens namn. Idag äger familjen 50 hektar i området Salento i södra Apulien. 2004 gjorde gården en satsning för minimera inverkan från herbicider och pesticider i vingården, detta var både ur en miljösynpunkt och för att öka kvaliteten på vinerna. Idag används med andra ord bara naturliga bekämpningsmedel, inga kemikalier.

.

LAND / OMRÅDE:
Italien/ Apulien

Apulien är efter Veneto Italiens mest produktiva vinregion. I området, som ligger på landets stövelklack, produceras både röda och vita viner. Rött främst på druvorna Negroamaro och Primitivo, den förstnämnda ger något strävare viner medan Primitivo som är samma druva som Zinfandel står för mjuk och fyllig frukt.
De vita vinerna från området är fruktdrivna och torra och görs främst på Char- donnay och/eller Malvasia. Apulien är utöver sin vinproduktion känd för olivolja, regionens bördiga jordbruksmark lämpar sig utmärkt för denna odling. Med havet ständigt närvarande kretsar mycket kring fisket. Det är inte heller helt oväntat att mycket fisk och skaldjur återfinns på tallriken. I södra Apulien, i närheten av staden Lecce, ligger området Salento, det är här familjen Cantele huserar!