Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Vigna del Caprio IGT 2019

Vigna del Caprio IGT 2019

2498kr 2248kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Komplex och välgjord Chardonnay från soliga Toscana. Gul färg. Vinet har en stor doft med inslag av citrus, mogna äpplen och persika samt en touch av ek. Fruktigt, medelfylligt med välbalanserad syra och lång eftersmak. Serveras med fördel till skaldjur, fågel eller till och med nöt som legat på grillen.
KARAKTÄR

50
10
70
 Fyllighet  Sötma  Fruktsyra

PASSAR TILL

Fisk Fågel Nöt Skaldjur

I lager

Artikelnr: cov02-19 Kategorier: , , , ,
000
Serveringstemperatur: 10-12°

Vinifiering: Druvorna genomgår 24 timmars maceration, hälften fermenteras därefter på ståltank och hälften på ekfat. Vinet mognar därefter i 8 månader före det blandas och buteljeras.

Jordmån: Kalk- och skifferhaltig sand.

Lagring: Öppnas 2020-2022.

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

Klassificering

Land

Passar till

, , ,

Producent

Restsocker

2 g/l

Vintyp

,

Volym

75 cl

Område

UPPTÄCK COLLEVERDE

PRODUCENT: Colleverde

Den Italienska vingården Colleverde härstammar från 1600-talet och ligger i närheten av staden Lucca i norra Toscana. Vingården drivs sedan 1989 av paret, Francesca Pardini och Piero Tartagni och tillhör appellationen ’Colline Lucchesi’. Det är en modern vingård med stort fokus på ekologisk odling och produktion. Områdets speciella mikroklimat samt de involverades stora passion att sköta om sina vinrankor resulterar i de unika viner Colleverde idag framställer!

LAND / OMRÅDE: Italien / Colline Lucchesi, Toscana

Toscana är kanske Italiens i särklass mest omskrivna och även mest besökta vinregion. Området domineras av rödvinsproduktion, främst på druvan Sangiovese, ibland uppblandade med de områdestypiska Canaiolo eller Ciliegiolo. Vitvinsproduktion förekommer självfallet, då på druvorna Trebbiano, Vernaccia och Malvasia. Regionen har på senare år blivit mer öppen för förnyelse och att bryta mot de strikta DOC/DOCG-regler som förespråkar användning av vissa druvsorter. Genom att produktionen utökats till viner på Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah och Chardonnay har Toscanas spektra breddats utan att kvaliteten för den delen gått förlorad. Colline Lucchesi är ett DOC i Toscanas nordvästra delar.