Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Vin Santo DOC 2012

Vin Santo DOC 2012

2298kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
Ett heligt vin med rötter i renässansen, dessertvin på torkade druvor.

Bärnstensfärgat. Nyanserad doft med inslag av torkade aprikoser, gula russin, kanderad apelsin, honung och rostade nötter. Ett sött vin med välbalanserad fruktsyra och viss kryddighet i avslutet.

Servera till mandelskorpor eller en vällagrad ost.

KARAKTÄR

80
90
90
 Fyllighet Sötma Fruktsyra


PASSAR TILL

Ost

Dessert

I lager (kan restnoteras)

Artikelnr: ter07-12 Kategorier: , , , ,
000
Serveringstemperatur: 10-12°

Vinifiering: Druvorna torkas klasvis under fyra veckor för att öka sockerhalten. Efter pressning hälls vinet på kastanjefat där det jäses och lagras under fem år. Detta följs av slutlagring på flaska under 12 månader.

Jordmån: Skifferhaltig Galestro

Lagring: Öppnas 2017-2025.

Mer information

Alkoholhalt

13%

Druva

,

Klassificering

Land

Passar till

,

Producent

Restsocker

200 g/l

Vintyp

,

Volym

37,5 cl

Område

UPPTÄCK TERRENO

PRODUCENT:
Terreno

I hjärtat av Toscana ligger vingården Terreno, ett stenkast från byn Greve in Chianti, mitt i Chianti Classico-distriktet. Terreno producerar både rött och vitt vin, baserade på druvsorterna Sangiovese, Canaiolo Nero, Merlot, Cabernet Sauvignon,Trebbiano och Malvasia. Vissa viner är traditionella, som Chianti Classico, andra mer experimentella, som den limiterade produktionen av Pinot Nero. Totala årproduktionen ligger kring 120 000 flaskor. Terrenos ägor på 150 hektar är representativt för Toscanas växtliv bestående av vinfält, olivlundar och skogar av ek och kastanj. Arkeologiska utgrävningar på gården visar att här odlades vin och oliver redan 46 e.Kr.

LAND / OMRÅDE:
Italien / Chianti Classico, Toscana

Området Chianti Classico ligger i hjärtat av Toscana, ca 25 kilometer söder om Florens. Vinerna som produceras här är främst gjorda på druvan Sangiovese, ofta uppblandat med en mindre del Canaiolo eller Colorino. Chianti Classico är ett av Italiens DOCG-områden, detta innebär strikta regler för hur vinet ska tillverkas. Vad som går att förvänta sig är ett vin av högsta kvalitet och med riktig områdestypicitet.