Kundtjänst: +4670-589 87 80 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Vina Valoria Crianza 2018

Vina Valoria Crianza 2018

1598,00kr 1198,00kr

Säljs i låda om 6 flaskor.
En smakrik och lagringståligt vin i från Spanien. Attraktiv röd färg med granatreflektioner. Aromer av kanderad frukt, kryddighet och rostat. Elegant och välbalanserad i munnen, här känns mogen frukt och kryddig toner tydlig känsla av lagringsprocesen.
Att äta till: Perfekt ackompanjemang till ett brett utbud av kött, ost, stek och förrätter. Bäst serveras vid 16 º C. Rekommenderas att öppna en halvtimme före konsumtion.
KARAKTÄR
80
70
70
Fyllighet Strävhet Fruktsyra

PASSAR TILL

Nöt Lamm

Endast 1 kvar i lager

Artikelnr: VAL04-18 Kategorier: , , ,
000

Serveringstemperatur: 15-17°

Vinframställning:
Efter att ha valt ut de bästa buntarna, med små, lösta och med litet korn, utförs alkoholfermenteringen vid en kontrollerad temperatur i rostfria tankar av små dimensioner för att uppnå maximalt uttryck för aromer. Efter en period av maceration sker malolaktisk jäsning som föregående steg mot åldringen. Vinet åldras i 12 månader på amerikanska ekfat.

Lagring: 2022-2031.

Mer information

Alkoholhalt

13,5%

Druva

Land

Passar till

, , , ,

Producent

Restsocker

3-4 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

PRODUCENT:
Artisan

De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.

.

LAND / OMRÅDE:
Österrike/ Burgenland

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner. Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese.