Kundtjänst: 0370 - 30 78 45 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Vina Valoria Reserva 2014

Vina Valoria Reserva 2014

1798kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor.
En smakrik och lagrings vin i från Spanien.  Rubinröd i färgen. Aromer av frukt, kryddor och kaffe. I munnen är den full av smak med balsamiska kryddiga övertoner som ger egenskaper hos åldriga Rioja-viner med en lång finish. Utmärkt till skaldjurspaella, rostad lammben, svamprisotto, lamm tagine, grillad chorizo, grillad nötkött, ratatouille och fläsk.
KARAKTÄR
80
70
70
Fyllighet Strävhet Fruktsyra

PASSAR TILL

Nöt Lamm

 

 

I lager

Artikelnr: VAL05-15 Kategorier: , , ,
000

Serveringstemperatur: 16-18°

Vinifiering: Efter att ha valt de bästa buntarna, små buntar och med små lösa korn, sker processen med alkoholjäsning i rostfria tankar av små dimensioner för att säkerställa maximal aromatisk potential. Därefter utförs macerationsprocessen. Och slutligen, när vinet helt har genomgått malolaktisk jäsning, åldras det i 30 månader på amerikanska ekfat innan det vilar tyst i flaskan i ytterligare 6 månader.

Jordmån: Para- och tschernosemic jordlager

Lagring: 2020-2028.

Mer information

Alkoholhalt

13,5%

Druva

Land

Passar till

, , ,

Producent

Restsocker

3-4 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

PRODUCENT:
Artisan

De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.

.

LAND / OMRÅDE:
Österrike/ Burgenland

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner. Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese.