Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Zweigelt NeusiedlerSee DAC 2014

Zweigelt NeusiedlerSee DAC 2014

774kr 699kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 774/ låda, 129kr/ flaska
Ett mustigt rött naturvin på den Österrikiska druvan Zweigelt!

Ett naturvin med läckra blomstertoner, röda bär, apelsinzest och rökighet samt mineralitet. Fräsha strukturer med svarta vinbär, stjärnanis, ingefära och mogna körsbär. Ett vin med stor kropp och komplexitet, mörka frukter och lång eftersmak. God lagringspotential!

Passar bra till fågel, fläsk och lamm.

KARAKTÄR
50
70
80
FyllighetSträvhetFruktsyra


PASSAR TILL

Nöt

Lamm

Fågel

I lager

Artikelnr: kopp04-14 Kategorier: , , , ,
000
Serveringstemperatur: 15-17°

Vinifiering: Pressning följt av spontanjäsning utan temperatur kontroll i öppna kärl. Vinet mognar sedan på sin egen jästfällning på stora ek fat för att sedan buteljeras med minimala mängder svavel.

Jordmån: Sandblandad lerjord med ett övre lager av grus.

Mer information

Alkoholhalt

12%

Druva

Land

Passar till

, ,

Producent

Restsocker

1,1 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

PRODUCENT:
Koppitsch


Efter flera år som vinmakare i vingruppen Pannobile bestämde sig Alexander Koppitsch att 2011 ta över sina föräldrars vingård på 5,5 hektar. Alexander ville bort från det konventionella sättet att göra vin på och istället satsa på vintillverkning grundat på naturliga och biodynamiska principer med fokus på hållbarhet. Vingården jobbar även efter regeln ”ingen manipulation” under själva vinifieringen, med vilket menas att allt som sker i vinkällaren sker naturligt utan några tillsatser. Denna typ av vintillverkning genererar så kallade naturviner.
.

.

LAND / OMRÅDE:
Österrike/ Burgenland

De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.