Kundtjänst: 031-713 30 31 | info@xwine.se
Utvalda vingårdar | Snabba leveranser | Hemleverans även på kvällen
Zweigelt Rosé Pure 2018

Zweigelt Rosé Pure 2018

720kr/låda

Säljs i låda om 6 flaskor. 720/ låda, 120 kr/ flaska
Österrikes nationaldruva

Laxfärgad rosa nyans. Tydliga doftaromer av röda vinbär och hallon. Ett fräscht vin med en integrerad livlig syra, med smak av jordgubb och rabarber

KARAKTÄR
60
15
40
FyllighetSötmaFruktsyra


PASSAR TILL


Fisk

Aperitif

I lager

Artikelnr: art04-18 Kategorier: , , , ,
000

Serveringstemperatur: 11-13°

Vinifiering: Druvorna skördad för hand och väljs ut med omtänksamhet. Jäsning i temperaturreglerade tankar av stål och en kort macceration.

Öppnas 2017-2019

Mer information

Alkoholhalt

12,4%

Druva

Land

Passar till

,

Producent

Restsocker

2 g/l

Vintyp

Volym

75 cl

Område

PRODUCENT:
Artisan

De innovativa och nyskapande vinproducenterna i Burgenland är regionens största tillgång och ligger utan tvekan bakom den framgångsrika vinekonomin. Nytänkandet är ofta skälet till att deras viner har tagit emot så många priser och utmärkelser på senare år, även för internationella druvsorter och fylliga röda viner som består av olika druvsorter.

.

LAND / OMRÅDE:
Österrike/ Burgenland

Burgenland, Österrikes östra delstat och hem för den kända stäppsjön, Neusiedlersee, har en lång gemensam gräns med Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är idealiskt för vinprodktion. Burgenland producerar några av landets mest fylliga viner med lokal karaktär där kvalitetsvin representerar ett brett spektrum – från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling nobla söta viner. Tack vare närheten till den stora sjön och otaliga mindre, grunda sjöar är luftfuktigheten naturligt hög runt vingårdarna, vilket är gynnsamt för bildandet av ädelröta (botrytis cineria) under hösten. Det i sin tur möjliggör produktionen av de utsökta dessertvinerna Beerenauslese och Trockenbeerenauslese.